Garmin Sportsklokker

Hos Garmin er det målet vårt å gjøre lidenskapen din enda sterkere. Uansett hva den måtte være. Det er derfor dataene som Garmin-enheten samler inn, og kartfunksjonene den gir, er uvurderlige. Mens du arbeider mot treningsmålene dine, får du målbare bevis på hvor hardt du jobber. Og mens du leter etter det neste eventyret, kan du dra nytte av unike kartfunksjoner som gir deg enda bedre oversikt.

Finn ut mer om hvordan disse kartene, statistikkene og målingene kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av lidenskapen din.

Treningsstatus

Treningsstatus gir deg en oversikt over de langsiktige treningsvanene dine. Dette gir god innsikt i hvordan det virkelig går med treningen.

Beregningen leveres av Firstbeat og benytter flere dimensjoner ved den personlige fysiologien din. Den tar med i betraktningen endringer i treningsnivået ditt (VO2-maks), den gjeldende treningsbelastningen din (7-dagers) og eventuelle endringer i treningsbelastningen for å hjelpe deg til å ta bedre avgjørelser knyttet til treningen din.

Enkelt forklart – når du slutter å trene, vil formen bli dårligere, men avhengig av den tidligere treningsbelastningen kan en pause fra den vanlige treningsrutinen føre til at formen blir bedre. På samme måte forventes det at regelmessig hard trening gjør formen bedre, men vær forsiktig. Hvis du presser deg for hardt og for ofte, vil formen bli dårligere på grunn av overtrening.

Her er et eksempel på hvordan dette fungerer: Se for deg at du har trent regelmessig i flere uker, og at formen din, til tross for mindre variasjoner fra dag til dag, gradvis blir bedre. Denne trenden gjenkjennes automatisk, og den gjeldende treningen klassifiseres som produktiv. På samme måte kan du trene svært hardt, samtidig som du merker et mønster der formen blir dårligere. I dette tilfellet kan treningen beskrives som overdreven – du jobber for hardt – og mer restitusjon anbefales.

Du finner de aktuelle treningstilstandene nedenfor.

Topp – Du er i den perfekte formen for et løp. Den nylige reduksjonen i treningsbelastningen gjør at kroppen kan restituere seg og kompensere fullstendig for tidligere trening. Denne topptilstanden kan bare opprettholdes i en kort periode.

Produktiv – Fortsett slik. Treningsbelastningen gjør at formen beveger seg i riktig retning. Pass på å planlegge restitusjonsperioder i treningen for å opprettholde formen.

Opprettholdende – Nåværende treningsbelastning er tilstrekkelig til å opprettholde formen. Hvis du vil se forbedringer, kan du prøve å legge inn variasjoner i treningsøktene eller øke treningsmengden.

Restitusjon – Lettere treningsbelastning gjør kroppen i stand til å restituere seg, noe som er svært viktig i lengre perioder med hard trening. Du kan gå tilbake til høyere treningsbelastning når du føler deg klar.

Ikke produktiv – Treningsbelastningen er på et godt nivå, men formen er dalende. Det kan hende at kroppen din strever med restitusjonen, så du bør følge med på den generelle helsetilstanden din, inkludert stress, ernæring og hvile.

Nedtrening – Du har trent mye mindre enn vanlig i en uke eller mer, og det påvirker formen din. Prøv å øke treningsbelastningen hvis du vil se forbedringer.

Jobber for hardt – Treningsbelastningen er svært høy og virker mot sin hensikt. Kroppen din trenger hvile. Du bør gi deg selv tid til restitusjon ved å legge inn lettere trening i planen.

Ingen status – Du må vanligvis trene i en uke eller to, og ha gjennomført aktiviteter som gir VO2-maksresultater, før vi kan fastsette treningsstatusen din.

Solution by DOTS as | Powered by Flexis